Žiemiška mėsos sriuba su pupelėmis

Pagaliau nuslūgus visoms naujametinėms nuotaikoms, susidėliojus ateities planus, bei nekantriai laukiant pavasario nusprendėme su jumis pasidalinti dar vienu nuostabiu receptu.

pupelių sriuba kiaulienos sriuba meksikietiška sriuba

Ši žiema tikriausiai viena ilgiausių ir panašu trauktis ji dar greit nežada. Kai už lango spaudžia šaltukas, dažniausiai nesinori niekur eiti iš namų, tad siūlome pasigaminti mėsos žiemišką mėsos sriubą su pupelėmis.

Ingredientai:

  • 250 g. - Kiaulienos mentė arba kiaulienos
  • 2 vnt. - bulvės
  • 1 vnt. - morka
  • 1 vnt. - svogūnas
  • 4 vnt. - česnakų skiltelių
  • 500 ml. - mėsos sultinio
  • 200 g. - raudonųjų konservuotų pupelių
  • 1 skardinė konservuotų luptų pomidorų.
  • 1,5 a.š - įvairios mėsos prieskonių
  • 2 a.š - Prieskonių mišinys ''Geriausias''
  • 2 vnt. - lauro lapų
  • 0,5 a.š - kajeno pipirų
  • žiupsnelis skaldytų juodųjų pipirų
  • druskos pagal skonį

Pirmiausia su įvairios mėsos prieskoniais pamarinuokite kiaulienos mentę arba sprandinę. Šiai sriubai taip pat puikiai tiks ir kiaulienos faršas. Mėsą marinuokite mažiausiai 2 val.

Labai smulkiai kubeliais supjaustykite bulves, šiaudeliais morkas, svogūnus plunksnelėmis, česnakus sukapokite peiliu. Keptuvėje apkepkite svogūnus, česnakus, morkas, lauro lapus. Vėliau apkepkite ir marinuotą mėsą.

Į paruoštą mėsos sultinį (mes naudojome savo naminį sultinį, todėl druskos papildomai dėti nereikėjo) sudėkite bulves, bei pakepintas daržovės. Sudėkite prieskonius ir apkeptą mėsą.

Virkite sriubą maždaug 30 min., o tuomet sudėkite konservuotus pomidorus, pupeles ir pavirkite dar 15 min. 

Tikime, jog šis receptas jūsų nenuvils ir tikrai sušildys šaltais žiemos vakarais.

 

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti