Tradiciniai šašlykai su actu

Įpusėjus vasaros sezonui nusprendėme pasidalinti nuostabiu šašlykų receptu su actu. Kad ir kiek būtume išbandę šašlykų receptų, šitas niekada nenuvildavo.

Ingredientai:

Pirmiausia pasiruošiame mėsą, ją supjaustome maždaug degtukų dėžutės dydžio gabaliukais. Nepamirškite, jei mėsa riebesnė, jokiu būdu riebalo nenupjaustykite. Tuomet suberiame cukrų, aliejų, prieskonius ir stipriai išminkome sprandinę. Jei turite laiko, palikite mėsą pasiilsėti 30 - 60 min.

Mes dažniausiai šašlykų marinatui naudojame obuolių actą. Tuomet šašlykai būna šiek tiek švelnesni, bet žinoma acto skonis niekur nedingsta. Priklausant nuo to kokį kiekį naudojate mėsos, acto ir vandens santykis 1:1. Acto marinatą visuomet pasiruošiame atskirame inde. 

Kuomet mėsa pastovėjo, sudėkite į marinavimo indą ir stipriai suslėkite, užpilkite acto marinatą.

Yra vienas labai svarbus dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, darant šašlykus su actu. Indo pasirinkimas gali nulemti jūsų marinato skonį. Pirmiausia visuomet teikiame pirmenybę stikliniams indams ar metaliniams indams. Plastikinio indo šašlykų marinavimui su actu naudoti nerekomenduojame. Kodėl? Kadangi esame tradicinių šašlykų mėgėjai, esame pastebėję, jog plastikiniai indai labiau tinkami greitam marinavimui. Ne kartą yra pasitaikę, jog marinuojant plastikiniame inde šašlykų mėsa tampa sausesnė. 

Dar vienas svarbus dalykas marinuojant šašlykus su actu - marinavimo laikas. Rekomenduojame marinuotus šašlykus kepti sekančią dieną. Jei kepsite anksčiau mėsai gali trūkti skonio, o jei mėsą marinate palaikysite ilgiau, actas gali išsausinti mėsą. 

 

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti