Glazūruoti vištienos petukai

Šiandieną Jus trumpam norime nukelti į Azijos virtuvę. Turbūt glazūruota vištiena su sojos padažu Azijoje yra vienas populiariausių patiekalų, tačiau jų paruošimo būdai skiriasi ne tik kiekvienoje šalyje, bet galima sakyti, net kiekvienuose šeimininkės namuose.

Kol ruošiamės šiam patiekalui, aš praverčiau begales internetinių blogų ir receptų knygų, tačiau kaip visada sau geriausio varianto neradau. Na ir nenuostabu, nes šiuo metu internetas perpildytas receptais ar gražiomis nuotraukomis. Dauguma mūsų savo receptus renkamės pagal nuotraukas, ir aš taip darydavau, kol supratau, jog tie kurie investuoja į geras nuotraukas, dažniausiai mažai dėmesio skiria pačiam receptui. Na ,o dabar užteks apie interneto platybes.

Kalbant apie šį receptą, jei neturite vištienos petukų, tai tikrai ne bėda šiam receptui puikiai tinka ir sparneliai ar ,net blauzdelės.

vištienos petukai, blauzdelės, sparneliai, kinietiška vištiena

Ingredientai:

  • 1 kg - vištienos petukai
  • 2 a.š. - medaus
  • 1/4 - stiklinės sojos padažo
  • 2 a.š. - teriyaki arba oyster padažo
  • 1,5 a.š - pauštienos prieskonių su kariu
  • 4 a.š - miltų
  • 1,5 a.š - kepimo miltelių
  • 1 a.š - ryžių acto
  • 1 a.š - balzamiko acto
  • 2 a.š - alyvuogių aliejaus
  • 0,5 a.š - druskos
  • 0,5 a.š - kajeno pipirų

Pirmiausia pasiruoškime vištieną. Vištienos petukai prieš juos marinuojant turi būti itin sausi, juos galite nusausinti popieriniu rankšluosčiu ar net trumpam įdėti į orkaitę. Aš pasirinkau greitesnį variantą, kadangi šeimyna jau mosikavo man šakutėmis į nugarą, jog vėluoju su vakariene. :) Pasidarykite marinatą iš paukštienos prieskonių, miltų, kepimo miltelių, alyvuogių aliejaus, ryžių acto ir druskos. Šiuo marinatu įtrinkite vištieną. Petukus ir sparnelius rekomenduojame palaikyti nors 15 min., o blauzdeles reiktų laikyti bent 12 val.

Sekantis žingsnis kepimas. Šioje vietoje turėtumėte apsispręsti ar norite, jog jūsų vištiena būtų ypatingai traški ir lipšni, ar lengvai traški ir lipšni. Jei pasirinkote pirmą variantą, turite vištieną virti įkaitintame aliejuje. Pagal Azijos virtuvę būtent toks ir yra orginalus receptas. Kadangi mes ruošiame vištieną vakarienei, nusprendžiau paskaičiuoti kalorijas ir apsiriboti kepimu orkaitėje. Įkaitinus orkaitę iki 200 laipsnių sudėkite vištieną, ir kepkite apie 30 min., tuomet ją apverskite ir kepkite dar 10 min.

Per tą laiką kol vištiena kepa, pasiruoškite glazūrą. Sumaišykite visus likusius ingredientus į atskirą dubenį ir kai vištienos odelė pasidarys traški lengvu sluoksniu tepkite ant jos glazūrą. Jei vištieną kepėte aliejuje, nusausinkite aliejaus perteklių sudėję vištieną ant popierinio rankšluosčio. Tuomet sudėkite vištieną į kepimo skardą ir taip pat glazūruokite su pagamintu padažu.

Trumpai apie glazūravimą, aš visą padažą paskirstau į 3 dalis. Įkaitinu orkaitę iki 230 laipsnių ir kai viena vištienos pusė gražiai apskrunda, apverčiu, vištieną ir vėl glazūruoju. Tiesa, nepalikite vištienos be priežiūros, kadangi kepimo procesas trunka labai trumpai.

Šiuos nuostabiuosius vištienos petukus rekomenduojame pagardinti petražole ir patiekti su baltaisiais ryžiais.

Skanaus !

 

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti