Gardžiosios sūrio spurgytės su baravykais

Taip greit ir vėl atėjo ruduo. Kaip ir kiekvienais metais nekantriai jo laukiame. Mes lyg išprotėję nuo pat ankstyvo ryto šokame į savo guminius ir iki pat vakaro praleidžiame laiką miške ieškodami ką šiemet padovanos gamta. O šis sezonas buvo ypatingas, ne vien nuostabaus rudeniško oro, bet ir didžiulės grybų gausos. Kol raudonikiai atgulė į šaldymo kameras ir laukia Šv. Kalėdų, baravykai kaitriai šildosi ir bus naudojami mūsų naujiems prieskonių mišiniams. Žinoma, stengėmės pasimėgauti ir šviežiais baravykais, tad parengėme jums nuostabų receptą! Gardžiosios sūrio spurgytės su baravykais tikrai nepaliks abejingų! 

sūrio spurgytės su baravykais, sūrio spurgos, sūrio kamuoliukai

Ingredientai:

  • 50 g. - kietasis sūris
  • 50 g. - fermentinis sūris
  • 100 g. - baravykų
  • 5 a.š. - miltų
  • 10 a.š. - džiūvėsėlių
  • 3 vnt. - kiaušinio
  • 0,5 a.š - česnakų miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • Aliejaus 

Ruošiant šias spurgytės pirmiausia pasiruošime baravykus. Mes baravykus naudojame šviežius, tačiau jei turite virtus jie taip pat puikiai tiks. Pasistenkite kuo švariau nuvalyti grybus ir apkepinkite juos šlakelyje aliejaus. Jei naudojate virtus grybus, stenkitės kepinti kuo ilgiau, kol išgaruos visas skystis. Apkepintus grybus susmulkinkite, kaip galima smulkiau. 

Sutarkuokite kietajį ir fermeninį sūrius, sumaišykite juos su baravykais, miltais, druska ir česnakų milteliais. Tuomet įmuškite vieną nedidelį kiaušinį. 

Likusius kiaušinius reiktų gerai išplakti. 

Na, o dabar reiktų pradėti formuoti sūrio kamuoliukus. Dauguma receptų gaminant sūrio spurgytes, rekomenduoja jas formuoti šlapiomis rankomis, tačiau asmeniškai mums daug lengviau jos formuojasi sausomis rankomis. Suformavus vienodo dydžio kamuoliukus, pasimirkykite juos kiaušinyje, tuomet džiūvėsėliuose, taip pakartokite bent 3 kartus. 

Į įkaitintą aliejų atsargiai dėkite sūrio spurgytes, tiesa jos iškepa iš ties greit, tad atidžiai stebėkite. Iškeptas spurgytes sudėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalų perteklių. O tuomet jau galite mėgautis šiuo rudens atradimu! 

Skanaus Jums! 

 

 

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti