Receptai

  • Morengų ir aguonų tortas pagal Sonatiną

    Šį kart širdis pradžiuginsime visiems saldumynų mylėtojams. Norime pasidalinti ypatingo torto receptu, kurį labai seniai radome puslapyje Sonatinos...
  • Žiemiška mėsos sriuba su pupelėmis

    Pagaliau nuslūgus visoms naujametinėms nuotaikoms, susidėliojus ateities planus, bei nekantriai laukiant pavasario nusprendėme su jumis pasidalinti...
  • Prieskonių naudojimas pagal pasaulio virtuves

    Manau, kad dabar yra pats tinkamiausias laikotarpis, kada šis straipsnis turi pasiekti jus. Tikriausiai dauguma iš mūsų yra begalo išsiilgę kelionių ir pasvajojate kur šį rudenį būtumėte atsiradę. Pagalvojame ir mes, kokius patiekalus būtume išragavę, galbūt ispanišką Paeliją, kroatišką Buzarą, o gal net gardžiąją Tom Yam sriubą.
  • Glazūruoti vištienos petukai

    Šiandieną Jus trumpam norime nukelti į Azijos virtuvę. Turbūt glazūruota vištiena su sojos padažu Azijoje yra vienas populiariausių patiekalų, tačiau jų paruošimo būdai skiriasi ne tik kiekvienoje šalyje, bet galima sakyti, net kiekvienuose šeimininkės namuose.
  • Gardžiosios sūrio spurgytės su baravykais

    Taip greit ir vėl atėjo ruduo. Kaip ir kiekvienais metais nekantriai jo laukiame. Mes lyg išprotėję nuo pat ankstyvo ryto šokame į savo guminius ir iki pat vakaro praleidžiame laiką miške ieškodami ką šiemet padovanos gamta. O šis sezonas buvo ypatingas, ne vien nuostabaus rudeniško oro, bet ir didžiulės grybų gausos. Kol raudonikiai atgulė į šaldymo kameras ir laukia Šv. Kalėdų, baravykai kaitriai šildosi ir bus naudojami mūsų naujiems prieskonių mišiniams. Žinoma, stengėmės pasimėgauti ir šviežiais baravykais, tad parengėme jums nuostabų receptą! Gardžiosios sūrio spurgytės su baravykais tikrai nepaliks abejingų! 
  • Juodieji, žalieji, raudonieji ir baltieji pipirai - ar žinote kuo jie skiriasi?

    Ar žinojote, kad juodieji, žalieji ir baltieji pipirai yra vieno ir to paties augalo (Piper Nigrum) vaisiai? Jų spalvos ir skonis priklauso nuo vaisių surinkimo etapo, bei jų apdorojimo būdo. 
  • Šviežios prieskoninės žolelės ar džiovintos?

    Daugelyje maisto parduotuvių yra platus pasirinkimas tiek šviežių tiek džiovintų prieskoninių žolelių. Tačiau renkantis tarp jų, viskas priklauso nuo to apie kokią žolelę mes kalbame ir kur ją naudosime. 
  • Prieskoninių žolelių gydomosios savybės

    Prieskoninės žolelės neatsiejama kiekvienos virtuvės dalis. 🌿Ar žinote, kad jos ne tik pagerina maisto skonį, tačiau ir turi begales gerų savybių.
    Pateikiame jums populiariausių prieskoninių žolelių gydomasias savybes.👨‍⚕️
  • Prieskonių derinimas

    Norime su jumis dalintis ne tik prieskoniais, bet ir naudinga informacija apie juos. Kiekviena virtuvės šeimininkė privalo žinoti, jog krapai puikiai dera su žuvies patiekalais, tačiau gvazdikėliai niekaip nesuderinami su makaronais ar kiaušiniais. 
  • Tradiciniai šašlykai su actu

    Įpusėjus vasaros sezonui nusprendėme pasidalinti nuostabiu šašlykų receptu su actu. Kad ir kiek būtume išbandę šašlykų receptų, šitas niekada nenuvildavo.